fejlec_uj.png
1039 Budapest Szentendrei út 317. (Csillaghegyi HÉV megálló)
Nyitva tartás: H-P: 9-18-ig, Szo.:9-13-ig
info@tapeta-bolt.hu mobil: 0620/4210810 Tel./Fax: 061/240-3243

Hírlevél regisztráció
*
*
*
(Postacímet a 2009.06.01-től érvényes törvényi szabályozás miatt kérünk.)
Kérjük másolja be a következő karaktereket: 316DS  
Termékeink
Decoprint
Design Id
AV Design
Hookedonwalls
Olasz tapéták
Decori & Decori ZenZambaiti Parati MetropolisZambaiti Parati Elie SaabZambaiti Parati EliteZambaiti Parati LamborghiniZambaiti Parati Lamborghini 2Zambaiti Parati Murella BellaZambaiti Parati Murella Mini ClassicZambaiti Parati Trussardi 5Zambaiti Parati Trusardi 6Decori & Decori CarraraEmiliana Parati MirabiliaValentin Yudashkin No.4Gianfranco Ferre Home No.2Zambaiti Parati AbitatZambaiti Parati AccademiaZambaiti Parati ArchitextureZambaiti Parati Tradizione ItalianaDecori & Decori Carrara 2Emiliana Parati Carrara 3Parato StripesParato I DamaschiParato ContractLimonta NeapolisEmiliana Parati ParmaCristiana Masi AmazzoniaParato DimoraEmiliana Parati AmuletoEmiiana Parati UnconventionalEmiliana Parati Tesori ItalianiEmiliana ParatiValentin Judashkin 5Roberto Cavalli VIIParati Be Blumarine No.1Parato HashtagEmiliana Parati CityEmiliana Parati TerraEmiliana Parati Tesori d'OrienteEmiliana Parati VolterraEmiliana Parati FloraJannelli & Volpi 503 BotanicalAltaGamma Evolution 3Emiliana Parati ElixirParato FormeCristiana Masi 24 CaratiCristiana Masi Friends & Coffee 2Cristiana Masi BabylandiaCristiana Masi Casa MoodCristiana Masi AmoreCristiana Masi Blooming Garden 2Cristiana Masi MaterikaCristiana Masi TendenzaCristiana Masi ZeroSirpi Altagamma Home 3Sirpi AltaGamma Sempre 3Sirpi Italian ClassicSirpi Italian Silk 7Sirpi Italian VelourJannelli @ Volpi 502 InteriorJannelli @ Volpi ForestSirpi Italian SilkMuralto RomaMurogro Nature 3Sirpi Altagamma SempreCristiana Masi VictoriaSirpi Italian SecretLimonta ODEAJ&V KeralaArmani CasaParato LussoParato Mondo BabyJ&V Fabula
Prestigious tapéták
Zoffany
Versace
Generaciok tapetaboltja terkep 170.jpg skype_me_hun.jpg
Hívó azonosítónk:
Generációk tapétaboltja
Nyitólap
A tapéta

Amennyiben azt szeretnénk, hogy a szoba tapétázás után kellemes benyomást keltsen, akkor a tapéta színét és mintáját a megfelelő gondossággal kell kiválasztanunk. A tapétának igazodnia kell a helyiség funkciójához, ízléséhez. A tapéta felhelyezésekor figyelembe kell venni az építészeti szempontokat és a helyiségben uralkodó körülményeket - azaz a levegő nedvességtartalmát, a hőmérséklet-különbségeket, a természetes megvilágítás erősségét - is. A tapéték széles választéka teszi lehetővé a kívánt hatás elérését.


A tapétázott falfelület széleire célszerű speciális, dekoratív hatást keltő bordűröket helyezni. A bordűrök egyéni jelleget kölcsönöznek a szobának, az egyes tekercsek közötti határvonalra helyezhetok, vagy díszíthetik az ajtók, az ablakok vagy a belső terében más elemeinek szegélyét.

A gyerekszobában vagy a konyhában célszerű lemosható tapétát alkalmazni. A hálószoba vagy a gyerekszoba esetében a tapétát úgy kell megválasztani, hogy kellemes hatást keltsen és díszítse is a helyiséget, a saját ízlésnek megfelelően.

Az elért hatást a falfelület előkészítésének szakszeruségétol, valamint a tapéta típusának és mintázatának helyes megválasztásától függ.
Függőleges irányú mintázat esetén: a szoba magasabbnak tűnik
Vízszintes irányú mintázat esetén: a szoba nagyobbnak tűnik
Kicsi, világos mintázat: a szoba tágasabbnak tűnik
Nagy, sötét mintázat: a szoba kissebbnek tűnik

A LEGNÉPSZERŰBB TAPÉTATÍPUSOK


Papírtapéta, könnyű: egyrétegű tapéta, síma felületű, modern mintázattal. Vízálló vagy lemosható változatban is kapható.

Papírtapéta, nehéz: két, vagy többrétegű nyomott tapéta. Ez a tapétafajta mosható változatban, illetve az ismételt tisztításnak ellenálló változatban is kapható.

Papírtapéták lehetnek:

  • szimplex: olcsó és vékony tapéta, ezért a tapétázandó felület nagyon jó előkészítést igényel
  • duplex tapéták: kétrétegű papír, jó színtartó tulajdonsággal rendelkezik, a dupla réteg miatt jobb a szakító szilárdsága, könnyebb vele dolgozni.
  • Mélyprégelt tapéta: első lépésként egy 70-80g/m2 fedőpapírt nyomnak mélynyomással, második lépésben egy 80-100g/m2 alátétpapírt kasíroznak hozzá, és utána domborítják. A magas formatartósság azzal érhető el, hogy a tapétát a ragasztóval nedves állapotban alakítják, és utána szárítják. A mélyprégelt tapéta a legjobb minőségű tapéta.
  • Prégelt tapéták: A gyártási elv azonos a mélyprégelt tapétákkal, azzal a különbséggel, hogy a nyomás a kasírozással azonos munkafázisban történik. Jó velük dolgozni és dekoratív falakat lehet velük kialakítani.


Vinyl tapéta, hagyományos: mintázata, valamint moshatósága illetve súrolhatósága alapján a konyhák, fürdőszobák, előszobák tapétázására célszerű használni.

Vinyl tapéta, habosított PVC-ből: rendkívül tartós, vastag tapéta, amely bármely helyiségben alkalmazható. A tapéta alsó rétege papírból készül, a felső rétege műanyag film.

Textiltapéta: nyomtatott alapon lévő szövet vagy felragasztott szövet külső rétegére nyomtatott mintás tapéta.

Üvegszövet tapéta: üvegszálból készülő tapéta. A tapétát a felragasztás után diszperziós festékkel vagy átlátszó lakkal le kell festeni.

Rauhfauser vagy fűrészporos tapéta: papírból készült kétrétegű tapéta, a rétegek közt farostot tartalmaz. Felragasztás után érdemes lefesteni. Előnye: könnyen feldolgozható, bármikor átfesthető, házilagosan is kivitelezhető, különösebb szakértelmet nem igényel a felhasználásnál.

Struktúra tapéta: nyomott és szemcsézett tapéta, felragasztás után emulziós festékkel le kell festeni. A tapéta szerkezete akkor látható a legjobban, amikor ferde fénnyel van megvilágítva. A tapéta - nem sima felületének köszönhetően - a fal felületi egyenetlenségeit kitűnően elfedi.

Vlies tapéta: speciális textiltapéta, mely fali ragasztásos technikával (a tapétaragasztót a tapétázandó felületre kell felvinni és átitatódási idő nélkül felragasztható, majd a tapétacsere során, szárazon lehúzható, így a vele való munka nagyon egyszerű. Rendkívül strapabíró és kopásálló, illetve repedésáthidaló funkciót is képes betölteni. Alappapír helyett gyapjúrostot használnak az eljárás többi része, megegyezik a többi, tapétagyártásnál felhasznált technikával. Előnye: nagyon magas stabilitás, magas levegő és páraáteresztő képessé, tartósan fedi le a hajszálrepedéseket. Formatartó és nem szakad. Nehezen éghető (különösen közületeknél fontos), renoválásnál csíkonként szárazon lehúzható.

Bordűr (szegőtapéta): a tapétázott falfelület modern befejező eleme. A bordűrök a megfelelő illeszkedéssel felhelyezett tapétacsíkok között rendkívül elegánsan néznek ki.


Tíz érv a tapétázás mellett


1. A tapéta olcsó

Ha összeadjuk a festéshez szükséges anyagok és eszközök költségét, rájövünk, hogy egy minőségi tapéta nem kerül feltétlen többe.

2. A tapéták sokáig tartanak

A minőségi tapéták gyártásánál felhasznált jó minőségű alapanyagoknak köszönhetően, a tapétázással létre hozott új miliő sok örömet fog Önnek szerezni. A festhető vagy újrafesthető termékek legtöbbje rövid időn belül kifakul vagy besárgul.
A minőségi vinyl tapéták esetén (pl. konyhában) a tapéta cseréjére csak a távoli jövőben kell, hogy sor kerüljön.

3. A tapétázás tiszta művelet

A festék használata kellemetlen csepegésekkel és fröcsköléssel jár. Ha tapétázás közben lecseppen a ragasztó a padlóra vagy az ablakpárkányra, könnyen letörölhető egy nedves szivaccsal.

4. A tapétázás kevesebb munkát igényel

A tapéta bekenése ragasztóval és felhelyezése a falra egy művelettel véghez vihető.
Ismételt festésre, foltok javítására nincs szükség. A végeredményt csíkról csíkra kapjuk.

5. A tapétázás gyors

Amint a tapéta fölkerül a falra, a munkával készen vagyunk. Napokat megtakaríthatunk azzal, hogy nem kell várnunk az alapanyagok és festékek megszáradására.

6. A tapéták tökéletes hatásokat tesznek lehetővé

Tapétázással tökéletes hatásokat érhetünk el pl. spatulya hatás, tehát mindenkinek ideális lehetőségei vannak a vágyai megvalósítására.

7. A tapéták színe mindig ugyanaz

A festékkeverés nem mindig hozza a kívánt eredményt. Előfordul, hogy a festék színe a falon nem ugyan olyan, mint amilyennek az áruházban tűnt. A tapétázásnál a szín a falon is ugyanaz lesz, tehát nem okozhat csalódást.

8. Tapétázással atmoszférát teremthetünk

A tapétázás egyszerű és gazdaságos módja a belső tér tökéletes dekorálásának . A színek kiválasztása, a minták és a struktúrák összehangolása egyedi, harmonikus atmoszférát eredményez minden szobában.9. A tapétákkal egy életszemléletet fejezhetünk ki

A tapéta kiválasztásával életmódunkat és életszemléletünket fejezhetjük ki. Személyiségünktől függően megmutathatjuk temperamentumunkat és igényeinket minden szobában színek, minták és struktúrák segítségével.

10. A tapéták minden szobát egyedivé varázsolnak

A márkás minőségi tapéták széles választékának köszönhetően, számtalan lehetőségünk adódik arra, hogy egyedi lakókörnyezetet hozzunk létre a falak, bútorok és kiegészítők harmonikus összehangolásával.
Tapétakereső
tapetakereso_screen.jpg
Gyerektapéta
gyerek-tapeta.hu.jpg
Rasch tapéta
Rasch-tapeta.hu.jpg
Tapétabolt
tapeta.org.jpg
Marburg tapéta
marburg oldal fotó 184 x 150.jpg
As Creation tapéta
tapeta-szakuzlet.hu.jpg
Tepétawebáruház
tapetawebaruhaz.org.jpg
Falimatrica
fali-matrica.hu.jpg
Öntapadós tapéta
ontapados-tapeta.hu.jpg
Eijffinger tapéa
eijffinger-tapeta.hu.jpg
Copyright 1983-2015 Generációk Tapétaboltja
A weblap a WEB-SET rendszeren üzemel. Készítette a BIT-Hungary Kft.